Appel- en perentaart

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

4.79
BELBAKE Tarwebloem
1kg - 0,37 €/kg
0.37
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
Conference peren
1kg - 1,49 €/kg
1.49
Pink Lady appelen
1 kg - 2,99 €/kg
2.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Citroenen
500g - 2,70 €/kg
1.35

    Deze ingrediënten moet je thuis hebben

  • 37.5 gram suiker
  • 0.75 el paneermeel
  • 20 gram vanillesuiker


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

Voor het deeg

  • 180 gram boter, koud
  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 2 el water, ijskoud

Voor de vulling

  • 2 peren, geschild en in plakjes
  • 2 appels, geschild en in plakjes
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 80 gram vanillesuiker
  • 2 eieredooiers
  • 1 citroen, geperst
50 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe ze samen met alle andere ingrediënten voor het deeg (behalve het water) in een kom. Mix alles tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 el water toe en kneed met de handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog wat water toe als het te kruimelig blijft.
  2. Vet een ronde springvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee de bodem en de randen van de springvorm. Snijd het overtollige deeg weg.
  3. Strooi het paneermeel over de bodem. Meng het citroensap onder het fruit. Smelt de boter met de suiker en de vanillesuiker en klop de eidooiers erdoor. Schik de fruitplakjes dakpansgewijs op de bodem en giet er de saus over.
  4. Rol van het resterende deeg lange slierten en maak hiermee een raster op de taart. Bestrijk de bovenkant met het ei en zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!