Appelroosjes

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
Pink Lady appelen
1 kg - 2,99 €/kg
2.99
1.15
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BELBAKE Fijne suiker
1kg - 0,69 €/kg
0.69


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 3 rode appels
  • 3 el abrikozenconfituur
  • 1 el suiker
  • 1 ei
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de appels door, verwijder het steeltje en snij het klokhuis weg. Schaaf met een mandoline dunne plakjes van de appelhelften.
  3. Rol het bladerdeeg uit tot vierkanten van 20 X 20 cm. Snij het bladerdeeg in 5 lange stroken van 4 cm breed.
  4. Bestrijk elke strook met wat abrikozenconfituur. Leg enkele appelschijfjes dakpansgewijs bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met wat suiker.
  5. Rol het deeg voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
  6. Splits het ei en kluts de dooier los. Strijk er de appelroosjes mee in.
  7. Leg de roosjes een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Of leg ze in een ingevette muffinvorm. Zet 25 minuten in de oven.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!