Gepaneerde Ardeense oesters met kruidensaus

Meer voor minder

Helaas, één of meerdere ingrediënten voor dit recept zijn momenteel niet op voorraad.


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 4 Ardeense oesters
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 1 ei geklutst
  • 500 gram voorgekookte aardappeltjes
  • 2 el platte peterselie gehakt
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de saus

  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 4 dl groentebouillon
  • 120 gram zure room
  • 2 el basilicum
  • 2 el platte peterselie gehakt
  • 2 el bieslook gehakt
  • 1 el citroensap
30 min.

Dit is de nieuwe cordon bleu.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Kruid de oesters met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het geklutst ei en tot slot door het paneermeel.
  2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees langs beide kanten goudbruin.
  3. Smelt voor de saus de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Roer de zure room door het mengsel. Roer er de gehakte kruiden door en zet het vuur uit als ze begint te koken. Breng de saus op smaak met het citroensap, peper en zout.
  4. Bak de aardappeltjes samen met de paprika in hete olie. Kruid met de peterselie, peper en zout.
  5. Verdeel het vlees over de borden, druppel er wat van de saus over en serveer er de aardappeltjes bij.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!