Bananencake met chocolade

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59
BELBAKE Fijne kristalsuiker
1kg - 0,69 €/kg
0.69
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
BIO bananen per stuk
Per stuk (ca. 175g) - 1,25 €/kg
0.22
BELBAKE Bakpoeder
150g - 4,60 €/kg
0.69
FIN CARRÉ Pure chocolade
100g - 5,90 €/kg
0.59
MILBONA Kookroom 35%
250ml - 3,56 €/l
0.89
LOVILIO Mascarpone
250g - 3,96 €/kg
0.99
FIN CARRÉ Melkchocolade
100g - 5,90 €/kg
0.59
Kruidenbussel munt
40g - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Citroenen
500g - 1,98 €/kg
0.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 tarwebloem
  • 4 eieren
  • 2 bananen, in stukjes gesneden
  • 15 gram bakpoeder
  • 200 gram pure chocolade, gehakt
  • 1 citroen, geraspt

voor de mascarponecrème

  • 1 dl verse room 35%, licht opgeklopt
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram melkchocolade, geraspt
  • 5 gram muntblaadjes, fijngehakt
60 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Warm de oven voor op 170°C.
  2. Maak het beslag:
    Smelt de boter. Klop eieren en suiker tot een luchtig mengsel en meng er de afgekoelde boter onder. Meng de bloem en het bakpoeder met de chocolade en spatel onder het eibeslag. Meng er de bananen en de zeste van citroen onder.
  3. Beboter en bebloem een cakevorm en vul met het beslag. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de licht opgeklopte room met de mascarpone, de chocoladeschilfers en de gehakte munt.
  5. Serveer sneetjes bananencake en werk af met de mascarponecrème.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!