Zet op verlanglijst

BIO Nero D'Avola Terre Siciliane IGP, 2017

Zet op verlanglijst

BIO Nero D'Avola Terre Siciliane IGP, 2017

4.29
5,72 €/l
0,75l
Bio
0 in je winkelmandje
 • Beschrijving

  Herkomst: Italië
  Regio:
  Sicilië
  Type wijn:
  Rode wijn
  Aanbeveling:
  lekker bij pasta en pizza

  Deze indrukwekkende wijn werd met veel respect voor de natuur gemaakt met zijn rijke aroma’s van zacht fruit. De wijn is ontstaan uit ecologische landbouw en bevat de meest traditionele druifsoort van Sicilië: de nero d’Avola. IT-BIO-006

  Over het wijngebied:
  Sicilië, de zonovergoten regio aan de voet van de laars, is één van de grootste wijngebieden van Italië. Sicilië heeft door het nog steeds aanwezige vulkanisme bijzonder vulkanische bodems vermengd met kalk en klei. Door het droge klimaat en de frisse zeewind zijn de wijngaarden er bovendien goed beschermd tegen schimmelziekten.
  Over de druifsoort nero d'Avola:
  Met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland en tevens de populairste druifsoort uit Sicilië. Kenmerkend voor de druif zijn de kracht, aroma’s van donker fruit en een medium zuurgraad. Weetje: De naam van de druifsoort verwijst naar de stad Avola nabij Siracusa in het Oosten van Sicilië. Avola is een afgeleide van het Griekse woord Kalavisi, wat “goede druif” betekent.

 • Gebruiksaanwijzing
  Serveertemperatuur: 16 - 18°C
  Aanbeveling:
  Lekker bij pasta en pizza
 • Ingrediënten

  Druifsoort: Nero d'Avola Alcoholpercentage: 13% vol.

 • Details

  Artikelcode

  60322

  EAN

  20553418

  Herkomst

  Herkomst: Italië Regio: Sicilië

  Netto inhoud

  750ml

 • Disclaimer
  Lidl levert alle inspanning die van haar kunnen verwacht worden om volledige en correcte informatie betreffende de aangeboden producten te verschaffen doch is zij voor de informatie afhankelijk van de door haar leveranciers aangebrachte informatie. Lidl kan daarom de nauwkeurigheid, volledigheid of correctheid niet garanderen. De gegevens op deze website kunnen de gegevens op etiketten van de producten niet vervangen. De informatie op de etiketten heeft altijd voorrang op de informatie op de website. Alvorens tot consumptie over te gaan moet de consument de gegevens op de etiketten (waaronder de allergenen) controleren.