Bolo de arroz

Eindejaarsfeesten

Noodzakelijke ingrediënten

GOLDEN SUN Basmatirijst
1kg - 1,59 €/St.
1.59
BELBAKE Fijne suiker
1kg - 0,69 €/kg
0.69
4.59
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
MILBONA Halfvolle melk
1l - 0,79 €/l
0.79
BELBAKE Tarwebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
BELBAKE Bakpoeder
150g - 4,60 €/kg
0.69

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Citroenen
500g - 2,10 €/kg
1.05


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 300 gram suiker
  • 150 gram zachte boter
  • 1 citroen, rasp van citroenen
  • 6 eieren
  • 450 ml melk
  • 300 gram tarwebloem
  • 10 gram bakpoeder
  • zout
50 min

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Blend de rijst tot bloem. Klop suiker, zachte boter en citroenrasp tot een glad geheel. Klop de eieren met de melk los en meng bij het suikermengsel. Klop dit alles op tot een romig geheel. Meng bloem, bakpoeder en rijstbloem samen met een snufje zout tot een homogeen mengsel.
  3. Snij repen van 6 centimeter uit bakpapier en bekleed hier 12 bakringen mee. Opgelet, er moet nog een stukje bakpapier uitsteken! Zet de ringen met bakpapier op een ovenplaat. Vul de ringen tot 2/3de van het bakpapier met het mengsel en bak de cakejes gedurende 5 minuten op 200°C.
  4. Zet de oven opnieuw op 180°C en bak de cakejes verder tot ze gaar zijn. Dit weet je door met een satéstokje in de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Klaar!
  5. Strooi net voor ze gaar zijn nog wat suiker bovenop voor een extra korstje.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!