Butternut hasselback met spekjes, appel en pecannoten

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Butternut pompoen
Per stuk (ca. 1.2 kg) - 0,99 €/kg
1.19
Lente-uitjes
Per bussel (ca. 8 uitjes) - 0,99 €/St.
0.99
SAINT ALBY Ontbijtspek
150g (min. 10 sneden) - 7,93 €/kg
1.19
Pink Lady appelen
1 kg - 2,99 €/kg
2.99
ALESTO Pecannoten
200g - 24,95 €/kg
4.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Vloeibare honing
350g - 5,11 €/kg
1.79
KANIA Vleesbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen
  • 1 el vloeibare honing
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 el tijmblaadjes
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 appel, in dunne halve maantjes
  • 40 gram pecannoten, grof gehakt
  • peper en zout
20 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de boven- en onderkant van de pompoen af. Schil de pompoen van boven naar onderen met een dunschiller tot het oranje vruchtvlees zichtbaar is.
  3. Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de pitten er uit. Leg de platte kant op een snijplank. Maak om de 2 mm tot 1 cm onderaan snedes in de pompoen. Let op dat je recht snijdt, anders snij je er plakjes tussenuit.
  4. Halveer de plakjes spek. Verdeel het spek en de plakjes appel tussen de gleufjes van de butternutpompoen. Leg de twee helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Meng de honing met de bouillon en giet dit over beide helften. Kruid met peper en zout en strooi er de tijmblaadjes en de gehakte pecannoten over. Zet de pompoen een uurtje in de oven en bedruppel regelmatig met het vocht.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!