Citroentaart à la Française

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

4.59
BELBAKE Tarwebloem
1kg - 0,37 €/kg
0.37
Citroenen
500g - 2,58 €/kg
1.29
MILBONA Room 35%
250ml - 3,56 €/kg
0.89
BELBAKE Fijne suiker
1kg - 0,69 €/kg
0.69
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 75 gram boter, + om te vetten
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 1 citroen, + schijfjes voor garnering
  • 100 ml room (35%)
  • 4 eieren
50 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kneed de bloem, de boter, 2/3 van de suiker en 1 ei tot een stevige deegbal.
  3. Vet een taart- of quichevorm in, bestuif met bloem en verdeel er het deeg over. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin.
  4. Rasp de citroen en knijp het sap uit in een kom. Klop er de resterende eieren, de suiker, de room en 3 el bloem onder. Haal de taartvorm uit de oven en giet er het mengsel in. Bak nog eens 20 minuten in de oven tot dat de vulling stevig is. Laat de taart op een rooster afkoelen. Werk af met een schijfje citroen.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!