Eggs benedict op een broodje

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

0.69
Avocado gerijpt
Per stuk (ca. 200g) - 1,25 €/St.
1.25
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
4.79
Citroenen
500g - 2,70 €/kg
1.35
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

MIKADO Azijn
1,5l - 0,33 €/l
0.49
3.29
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
3.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 broodjes, gehalveerd
  • 2 avocado's, in plakjes
  • 4 eieren
  • natuurazijn
  • 2 el bieslook, gehakt
  • 1 tl cayennepeper
  • olijfolie
  • peper en zout

voor de saus

  • 2 eierdooiers
  • 1 el natuurazijn
  • 100 gram boter
  • 2 el citroensap

Lekker voor daarbij

  • gerookte zalm
20 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Pocheer de eieren 4 minuten in zacht kokend water waaraan 1 el azijn is toegevoegd. Halveer de broodjes en rooster ze goudbruin.
  2. Mix de eidooiers met de azijn glad. Smelt de boter en giet langzaam bij de eidooiers en blijf mixen tot een romige, dikke saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  3. Beleg elke helft met plakjes avocado en leg er een gepocheerd ei bovenop. Giet er wat van de saus over, bestrooi met de bieslook en de cayennepeper.

Tip: Lekker met gerookte zalm.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!