Eiercurry met homemade naanbrood

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
Romatomaten
1kg - 2,15 €/kg
2.15
Sperziebonen
500g - 4,70 €/kg
2.35
MILBONA Natuuryoghurt
500g - 0,98 €/kg
0.49
BELBAKE Tarwebloem
1kg - 0,37 €/kg
0.37

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Currypoeder
45g - 14,44 €/kg
0.65
BIO koriander
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
BELBAKE Bakpoeder
150g - 4,60 €/kg
0.69
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el currypoeder
  • 6 tomaten, in blokjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 ml water
  • 2 el koriander, fijngehakt

voor het naanbrood

  • 300 gram natuuryoghurt
  • 400 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • olijfolie
  • zout
45 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kneed de yoghurt met de bloem, het bakpoeder en het zout tot een samenhangend deeg. Dek af met plastic folie en laat 15 minuten rusten.
  3. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  4. Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui met de knoflook glazig. Voeg het currypoeder toe en bak even mee. Schep er de tomatenblokjes en de sperzieboontjes onder en laat nog 2 minuten meebakken. Giet er het water bij en voeg een snuf zout toe. Laat 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
  5. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout. Druppel er olijfolie over, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in 14 minuten goudbruin in de oven.
  6. Pel en halveer de eieren. Leg ze in de saus en laat nog 2 minuten doorwarmen. Werk af met de koriander. Serveer er het naanbrood bij.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!