Escalope van zalm met spinaziesalade en yoghurtvinaigrette

Breng de zomer terug

Helaas, één of meerdere ingrediënten voor dit recept zijn momenteel niet op voorraad.


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • basmatirijst (indien hoofdgerecht)
  • 400 gram bladspinazie in repen gesneden
  • 1 citroen geraspt
  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • verse kruiden: peterselie, bieslook en tijm fijngehakt
  • 600 gram zalmfilet in porties van elk ca. 150g
  • zeezout

voor de vinaigrette

  • 0,5 citroenen geperst en geraspt
  • 2 dl mayonaise
  • verse kruiden: peterselie, bieslook en tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl yoghurt op Griekse wijze
20 min.

Tip: dit gerecht kan je zowel als voorgerecht als hoofdgerecht serveren. Als hoofdgerecht gebruik je porties zalm van elk ca. 150 g en kan je er geurige thaïse of basmatirijst bij geven. Als voorgerecht gebruik je porties zalm van ca. 80 g.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en kleur er de zalm aan beide zijden in aan. Haal de zalm uit de pan en gaar verder naar believen in de oven.
  3. Bak de kerstomaatjes kort aan in de pan van de zalm. Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten met elkaar te mengen tot een egale saus.
  5. Presenteer de kerstomaat-spinaziesalade met de zalmescalopes erop. Werk af met wat zeste van citroen en de verse kruiden. Serveer er de vinaigrette bij.

Indien je dit als hoofdgerecht presenteert, breng dan ook water aan de kook en kook de rijst tot deze beetgaar is.

Laat het je smaken!