Filet pur in bladerdeeg

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Kruidenbussel peterselie
40g - 0,99 €/St.
0.99
INISVALE Ierse filetpur
200g - 37,45 €/kg
7.49
CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
Champignons middel
500g - 2,78 €/kg
1.39
CHEF SELECT Aardappelpuree
500g - 3,98 €/kg
1.99
ALESTO Walnoten
200g - 17,45 €/kg
3.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
KANIA Vleesbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
3.99
3.19
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 800 gram filet pur
  • 48 gram boter
  • 48 ml olijfolie
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 eierdooier, losgeklopt met water
  • 400 gram aardappelpuree

Voor de champignonsstoof

  • 400 gram champignons, in blokjes
  • 50 gram walnoten, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 gram boter

Voor de rodewijnsaus

  • 10 ml kookvocht, van de champignons
  • 20 ml rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 50 boter, koud
  • 40 gram peterselie, fijngehakt
45 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit wat boter in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg de champignons en walnoten toe. Laat gaar stoven, niet bakken. Giet het mengsel door een fijne zeef en vang het kookvocht op voor de rodewijnsaus. Laat afkoelen.
  3. Verhit de boter met de olijfolie op een hoog vuur en bak het vlees kort aan beide zijden aan. Haal uit de pan en laat afkoelen en dep daarna het overtollige vocht van het vlees.
  4. Verdeel de afgekoelde champignonstoof in het midden van de bladerdeeg. Schik daarboven het afgekoelde en afgedepte vlees. Leg bovenop het de filet mignon nog wat champignonstoof. Bestrijk de randen met het losgeklopte eigeel. Plooi de bladerdeeg dicht, strak tegen het vlees. Bestrijk de buitenzijde van de bladerdeeg met het resterende eigeel.
  5. Maak de rodewijnsaus. Laat het kookvocht van de champignons en bouillonblokje kort inkoken met de rode wijn.
  6. Warm de puree met de rest van de champignonsstoof op. Werk af met peterselie. Serveer met de filet mignon in bladerdeeg.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!