Ovenschotel met gehakt, appelmoes en puree

Een vlaamse klassieker

Noodzakelijke ingrediënten

Varkens- en rundgehakt
500g - 6,98 €/kg
3.49
BIO aardappel Primeur
2kg - 1,83 €/kg
3.65
FRESHONA Appelmoes
720ml - 1,04 €/l
0.75

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

0.79
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 600 gram gemengd gehakt
  • 700 gram appelmoes
  • 700 gram aardappelen
  • melk
  • 100 gram boter
  • peper
  • zout
45 min.

Een leuk alternatief voor WAP (Worst met Appelmoes en Puree). Het is lekker en eenvoudig. Geen wonder dat dit recept geliefd is bij vele studenten en ook ouders en kinderen ervan smullen.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp de aardappelen tot puree met een scheutje melk en wat boter. Kruid met peper en zout.
  3. Bak het gehakt gul in de boter en verdeel vervolgens gelijkmatig over een ovenschotel.
  4. Bedek het gehakt met een laag appelcompote en dan een laag puree. Liefhebbers voor een krokant korstje kunnen altijd afwerken met een beetje geraspte kaas.
  5. Plaats de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de puree een goudbruin korstje heeft.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!