Gentse waterzooi

Lekker elke dag!
50 min.

Noodzakelijke ingrediënten

Braadkip
Braadkip
ca. 1,15 kg - 2,89 €/kg
3.32
MILBONA Kookroom 20%
MILBONA Kookroom 20%
250ml - 3,16 €/l
0.79
Prei
Prei
1kg - 1,79 €/kg
1.79
Vastkokende aardappelen fijne smaak
1.99
BIO peterselie
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Wortelen
Wortelen
1kg - 0,79 €/kg
0.79
Groene selder
Groene selder
Per stuk (ca. 150g) - 0,99 €/St.
0.99
BIO thijm
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BIO uien
BIO uien
750g - 1,19 €/kg
0.89
ChanteSel Fijn keukenzout
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
Verse knoflook
Verse knoflook
250g - 5,16 €/kg
1.29
KANIA Gemalen witte peper
KANIA Gemalen witte peper
50g - 13,00 €/kg
0.65
MILBONA Roomboter ongezouten
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59
FERME FLEMENT Biologische eieren
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79


    Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
    Als dat niet Simpl was!

    Gentse waterzooi
    Lekker elke dag!

    Ingrediënten

    •  1 braadkip 
    •  2 wortelen 
    •  2 preistengels 
    •  2 groene selder stengels 
    •  6 aardappelen 
    •  400 ml kookroom 
    •  2 eieren 
    •  1 bosje peterselie 
    •  boter 
    •  peper 
    •  zout 

    Voor de bouillon

    •  2 preistengels 
    •  3,2 groene selders 
    •  2 wortel 
    •  2 ui 
    •  4 teentjes knoflook 
    •  takjes thijm 
    Mail

    Een lekker recept gevonden? Stuur het door!

    Vul onderaan het e-mail adres in met wie je dit Simpl recept wil delen.

    Bereiding

    Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

    1. Breng 2 liter water aan de kook, voeg de groenten voor de bouillon, de tijm en de look toe en kruid met peper en zout. Snijd de kip in stukken en leg ze in de bouillon. Laat 20 minuten sudderen.
    2. Stoof al omscheppend alle groenten en aardappelen voor de waterzooi 2 minuten in hete boter.
    3. Haal ondertussen de kip uit de bouillon en verwijder het vel. Trek met een vork het vlees van het bot en voeg het vlees toe bij de groenten. Zeef de bouillon en giet bij de stoofpot met kip. Roer 2/3de van de room door de stoofpot en laat de waterzooi nog 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout
    4. Splits de eieren en klop de eidooiers, samen met de resterend room, los. Haal de waterzooi van het vuur en roer er het eiermengsel onder. Schep in borden en werk af met de gehakte peterselie.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!