Gepimpte fish & chips

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

MSC Kabeljauw suprême
250g - 19,16 €/kg
4.79
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
Tortilla chips natuur
300g - 3,17 €/kg
0.95
Nicola aardappelen Primeur
2,5kg - 1,20 €/kg
2.99
BIO wortelen
1kg - 1,29 €/kg
1.29
Spitskool
Per stuk - 1,99 €/St.
1.99
1.25
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
Fairtrade limoen los
Per stuk - 0,49 €/St.
0.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

3.29
BELBAKE Tarwebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Paprikapoeder
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
KANIA Mayonaise
500ml - 2,58 €/l
1.29
Rode uien
1kg - 1,45 €/kg
1.45


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

Voor de 'fish'

  • 4 kabeljauwfilets
  • tarwebloem
  • 2 eieren, geklutst
  • 200 gram tortillachips
  • olijfolie
  • peper

Voor de 'chips'

  • 4 frietaardappelen, groot formaat
  • 3 el tarwebloem
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout

Voor het wortel-spitkoolslaatje

  • 2 wortelen, gerapst
  • 0,5 spitskool, geraspt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt op Griekse wijze
  • 1 el bieslook, gehakt
  • 1 el limoensap
  • 0,5 rode ui, fijngesnipperd
  • peper en zout
60 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Snij de visfilets in repen. Doe de tortillachips in een plastic zakje en ga er met een deegroller over. Doe de kruimels in een diep bord. Kruid de vis met peper en haal de repen eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de verkruimelde chips. Zet koel.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen, met schil, in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepeper en zout toe en meng. Doe er de bloem en een flinke scheut olijfolie bij en hussel goed zodat alle wedges bedekt zijn met een dun laagje bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wedges over. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
  3. Meng de yoghurt met de mayonaise, het limoensap, de rode ui en de bieslook. Kruid met peper en zout. Doe de wortel en spitskool in een kom en schep er de saus onder. Zet koel.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de visreepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer er de aardappelwedges en het groenteslaatje bij.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!