Gepofte zoete aardappel

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Zoete aardappelen
Per stuk (ca. 400g) - 1,99 €/kg
0.80
Kippengehakt
500g - 7,18 €/kg
3.59
1.49
Lente-uitjes
Per bussel (ca. 8 uitjes) - 0,99 €/St.
0.99
MILBONA Zure room
200g - 4,45 €/kg
0.89

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

3.29
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Kipkruiden
80g - 12,38 €/kg
0.99
BIO koriander
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 gram kippengehakt
  • 1 tl kippenkruiden
  • 75 gram geraspte emmentaler
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • 15 gram koriander, fijngehakt
  • 4 el zure room
  • peper en zout
30 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de zoete aardappelen proper (niet schillen) en prik er met een vork gaatjes in. Wikkel de zoete aardappelen samen met een scheutje olijfolie in zilverpapier en pof, afhankelijk van de grootte, in 60 minuten gaar in de oven.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en stoof de knoflook 3 minuten aan. Voeg het kippengehakt en de kippenkruiden toe en bak rul. Proef en kruid met peper en zout.
  4. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd in de lengte tot iets over de helft doormidden (zodat je hem als het ware kan openvouwen). Vul nu de aardappel met het kippenmengsel en de gemalen kaas en schuif opnieuw 10 minuten in de oven.
  5. Haal de gevulde zoete aardappel uit de oven en werk af met zure room, lente-ui en koriander.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!