Gevulde bolcourgetten

Zomer

Helaas, één of meerdere ingrediënten voor dit recept zijn momenteel niet op voorraad.


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 bolcourgetten
  • 2 el peterselie
  • 2 el thijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 120 gram champignon
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 350 ml water
  • 100 gram oude kaas
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 el walnoten
  • boter
  • peper
  • zout
60

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Snij het topje van de bolcourgetten weg. Hol ze met een klein lepeltje uit. Hou 1 cm van de wand intact. Snij een recht stukje van de onderkant weg zodat de courgetten mooi rechtop staan.
  2. Snij het vruchtvlees van de courgetten, de knoflook, champignons, de paprika en het spek fijn.
  3. Rasp de kaas.
  4. Fruit de ui in boter glazig. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht is verdwenen. Schep er de knoflook, tijm, het spek en de paprika onder en roerbak 5 minuten. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten sudderen. Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe en laat wat indikken. Vul hiermee de courgetten en strooi er de noten over.
  5. Zet de bolcourgetten indirect op de barbecue, sluit het deksel en grill ze in ongeveer 30 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren nog met wat extra peterselie.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!