Gevulde bolcourgetten

Zomer

Noodzakelijke ingrediënten

Paprika mix
500g - 3,50 €/kg
1.75
Bol courgette
Per stuk - 0,49 €/St.
0.49
ALESTO BIO walnoten
150g - 19,93 €/kg
2.99
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
Champignons middel
500g - 2,78 €/kg
1.39
DULANO Spekreepjes gerookt
250g - 6,76 €/kg
1.69
2.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
KANIA Vleesbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
Verse knoflook
250g - 5,16 €/kg
1.29
BIO uien
750g - 1,59 €/kg
1.19
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 bolcourgetten
  • 2 el peterselie
  • 2 el thijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 120 gram champignon
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 350 ml water
  • 100 gram oude kaas
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 el walnoten
  • boter
  • peper
  • zout
60

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Snij het topje van de bolcourgetten weg. Hol ze met een klein lepeltje uit. Hou 1 cm van de wand intact. Snij een recht stukje van de onderkant weg zodat de courgetten mooi rechtop staan.
  2. Snij het vruchtvlees van de courgetten, de knoflook, champignons, de paprika en het spek fijn.
  3. Rasp de kaas.
  4. Fruit de ui in boter glazig. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht is verdwenen. Schep er de knoflook, tijm, het spek en de paprika onder en roerbak 5 minuten. Giet er de bouillon bij en laat 10 minuten sudderen. Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe en laat wat indikken. Vul hiermee de courgetten en strooi er de noten over.
  5. Zet de bolcourgetten indirect op de barbecue, sluit het deksel en grill ze in ongeveer 30 minuten gaar. Bestrooi voor het serveren nog met wat extra peterselie.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!