Gevulde pompoen met couscous en oesterzwammen

Winter

Noodzakelijke ingrediënten

Butternut pompoen
Per stuk (ca. 1.2 kg) - 0,99 €/kg
1.19
GOLDEN SUN Couscous
1kg - 1,99 €/kg
1.99
Oesterzwammen
250g - 7,16 €/kg
1.79
Pastinaak los
Per stuk (ca. 220g) - 1,99 €/kg
0.44
ALESTO Walnoten
200g - 18,95 €/kg
3.79

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

KANIA Currypoeder
45g - 14,44 €/kg
0.65
Sjalotten
500g - 2,18 €/kg
1.09
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
BIO koriander
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
3.29


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 butternutpompoenen
  • 200 gram couscous
  • 1 el currypoeder
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 pastinaak
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • bosje koriander
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 4 el paneermeel
  • olijfolie
  • peper en zout
80 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen, verwijder de pitten en draden en smeer in met olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 1 uur in de oven.
  2. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen klein.
  3. Bak de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pastinaak en oesterzwammen toe en bak kort mee. Schep er de couscous, de walnoten en de peterselie onder.
  4. Kruid met het currypoeder, peper en zout.
  5. Haal de pompoenen uit de oven en lepel er het vruchtvlees uit. Blijf 1 cm van de rand. Voeg het vruchtvlees toe aan het couscousmengsel. Vul hiermee de pompoenhelften, bestrooi met het paneermeel en zet nog 5 minuten onder de grill van de oven. Werk af met de koriander.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!