Griekse salade met krokant gebakken feta

Lekker elke dag
25 min.

Noodzakelijke ingrediënten

Citroenen
Citroenen
500g - 2,30 €/kg
1.15
ERIDANOUS Griekse feta
ERIDANOUS Griekse feta
200g - 7,45 €/kg
1.49
CHEF SELECT & YOU Olijven natuur
1.59
MILBONA Griekse Yoghurt (grote pot)
1.79
Paprika rood los
Paprika rood los
Per stuk (ca. 200g) - 1,99 €/kg
0.40
Ijsbergsla
Ijsbergsla
Per stuk - 0,79 €/St.
0.79
Boerenbrood bruin
Boerenbrood bruin
800g - 1,49 €/kg
1.19
Romatomaten
Romatomaten
1kg - 1,99 €/kg
1.99
BIO komkommer
BIO komkommer
Per stuk (ca. 400g) - 1,19 €/St.
1.19

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Rode uien
Rode uien
1kg - 1,45 €/kg
1.45
KANIA Gedroogde oregano
KANIA Gedroogde oregano
7.5g - 53,33 €/kg
0.40
BELBAKE Patisseriebloem
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
Verse knoflook
Verse knoflook
250g - 5,16 €/kg
1.29
KANIA Dijon mosterd
KANIA Dijon mosterd
440g - 1,20 €/kg
0.53
KANIA Gemalen zwarte peper
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
ChanteSel Fijn keukenzout
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39


    Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
    Als dat niet Simpl was!

    Griekse salade met krokant gebakken feta
    Lekker elke dag

    Ingrediënten

    •  150 gram feta 
    •  100 gram bloem 
    •  2 el citroenen 
    •  2 sneetjes bruin brood 
    •  2 teentjes knoflook 
    •  1 el Griekse yoghurt 
    •  2 tl gedroogde oregano 
    •  1 tl mosterd 
    •  0,5 krop ijbergsla 
    •  1 rode paprika 
    •  2 tomaten 
    •  0,5 komkommer 
    •  1 rode ui 
    •  16 el ontpitte olijven 
    •  2 el peterselie 
    •  peper 
    •  zout 
    Mail

    Een lekker recept gevonden? Stuur het door!

    Vul onderaan het e-mail adres in met wie je dit Simpl recept wil delen.

    Bereiding

    Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

    1. Dep de feta droog. Schep wat bloem in een bord en haal er de kaas door. Bak de feta langs beide kanten goudbruin in olijfolie. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
    2. Bak het brood goudbruin en knapperig in olijfolie met de helft van de geperste look. Bestrooi met zout.
    3. Klop de resterende look samen met een scheutje olijfolie, de yoghurt, het citroensap, de oregano en de mosterd tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Snijd de ijsbergsla in reepjes en verdeel over de borden. Leg er de groenten, olijven en gebakken feta op. Druppel er de dressing over en bestrooi met de broodcroutons en de peterselie. Serveer meteen.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel. Smakelijk!