Groentecrumble met boerenchipolata

Comfort food

Noodzakelijke ingrediënten

Boerenchipolata
400g - 9,23 €/kg
3.69
Zoete aardappelen
Per stuk (ca. 400g) - 2,29 €/kg
0.92
Spruiten
1kg - 1,89 €/kg
1.89
Paprika rood los
Per stuk (ca. 200g) - 2,15 €/kg
0.43
0.89
FRESHONA Tomatenpuree
4x140g - 2,48 €/kg
1.39
0.55
BARESA Olijven pittig
200g - 7,95 €/kg
1.59
ALESTO Walnoten
200g - 18,95 €/kg
3.79
ALESTO Snack amandelen
200g - 15,95 €/kg
3.19
BELBAKE Hazelnoten
200g - 18,95 €/kg
3.79
1.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Sjalotten
500g - 1,98 €/kg
0.99
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
4.79
MIKADO Azijn
1,5l - 0,33 €/l
0.49
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 6 boerenchipolata
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 200 spruitjes, in partjes
  • 1 rode paprika
  • 250 gram voorgekookte krieltjes
  • enkele takjes tijm
  • 70 gram tomatenpuree
  • 200 gram tomatenpassata
  • 100 gram ontpitte olijven, gehalveerd
  • scheutje azijn
  • 200 gram notenmix
  • 100 gram geraspte emmentaler
  • 50 gram boter, in blokjes + extra om te bakken
  • peper en zout
50 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Bak de boerenchipolata in boter goudbruin en gaar. Snijd in plakjes.
  2. Verhit boter in een pan en bak de sjalotten met de look glazig. Doe de spruiten, zoete aardappel en paprika in de pan en laat ze meestoven. Voeg een klein scheutje water en de tijmtakjes toe en zet een deksel op de pan. Laat de groenten beetgaar worden.
  3. Schep de tomatenpuree, de passata, de krieltjes en de olijven onder de groenten. Breng op smaak met de azijn, peper en zout. Laat nog 5 minuten sudderen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de noten in een kom en meng er de geraspte kaas onder. Wrijf de boter door de noten-kaasmengeling. Kruid met zout.
  5. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de plakjes worst over. Verdeel er de notencrumble over. Zet 20 minuten in de oven tot de crumble goudbruin is.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!