Groentequiche met broccoli, walnoot en feta

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
Broccoli
500g - 2,18 €/kg
1.09
Prei
1kg - 1,99 €/kg
1.99
Courgette
Per stuk (ca. 300g) - 1,89 €/kg
0.59
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
ERIDANOUS Griekse feta
200g - 7,45 €/kg
1.49
MILBONA Kookroom 7%
250ml - 2,60 €/l
0.65
1.69

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BIO uien
750g - 1,32 €/kg
0.99
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
ALESTO Walnoten
200g - 18,95 €/kg
3.79
3.29


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 1 preistengel in ringen
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 5 eieren
  • 125 gram feta
  • 125 ml light room
  • 50 parmigiano reggiano
  • walnoten
90 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het deeg gedurende een 10-tal minuten blind in een bakvorm. Gebruik hiervoor een extra vel bakpapier en gedroogde bonen of linzen.
  2. Snij de look en de ui fijn en bak lichtbruin in wat olijfolie in een grote pan. Doe er de broccoli, courgette en preiringen bij en stoof tot de groenten beetgaar zijn. Kruid goed af met peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Rooster de walnoten zonder vetstof in een pan.
  4. Klop de eieren los en voeg de magere room toe. Zorg voor een mooi glad mengsel. Kruid stevig af met peper en zout. Rasp de Parmigiano Reggiano en voeg toe aan het mengsel.
  5. Schep de groenten op het deeg. Giet er het eier-roommengsel over. Voeg de geroosterde walnoten toe en werk af door de feta over het geheel te verkruimelen. Bak de quiche gedurende 45 minuten in de oven.

Tip: Serveer eventueel met een extra slaatje.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!