Hartige ontbijttaart

Lente

Noodzakelijke ingrediënten

CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
1.49
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
SAINT ALBY Ontbijtspek
150g (min. 10 sneden) - 7,93 €/kg
1.19
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 gram geraspte emmentaler
  • 4 eieren
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram bieslook
  • peper en zout
35 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit op een grote ovenplaat en prik de bodem met een vork in. Vouw de rand van het deeg 1 cm toe en druk zachtjes met een vork aan.
  3. Verdeel de kaas over de bodem van het deeg en vorm 4 ‘nestjes’. Breek voorzichtig in elk ‘nestje’ een eitje.
  4. Verdeel het spek over de taart. Kruid met peper en zout.
  5. Schuif de ontbijttaart in de hete oven en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  6. Hak de verse kruiden fijn en besprenkel over de taart. Serveer onmiddellijk.


Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!