Kabeljauw op z'n Spaans

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

DULANO SELECTION Chorizo
200g (2x100g) - 9,95 €/kg
1.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Vleestomaten
1kg - 1,49 €/kg
1.49
1.59
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
MSC Kabeljauw suprême
250g - 19,16 €/kg
4.79
Citroenen
500g - 2,70 €/kg
1.35
Sjalotten
500g - 2,30 €/kg
1.15
Lente-uitjes
Per bussel (ca. 8 uitjes) - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
Verse knoflook
250g - 5,16 €/kg
1.29
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1000 gram kabeljauwfilet
  • 4 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 60 gam chorizo
  • 40 gram olijven
  • 250 ml witte wijn
  • 5 takjes thijm
  • 20 gram boter
  • 2 lente-uien
  • 1 el cayennepeper
  • 1 citroen
  • peterselie
  • peper
  • zout
40

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Snipper de sjalotten en snij de tomaten in partjes.
  2. Besmeer een ovenschaal met boter. Leg er de vis op. Kruid met peper en zout, pers er de looktenen over en verdeel er de sjalot, tomaten, olijven en chorizo over. Giet er de witte wijn over en bestrooi met de tijm, cayennepeper en de lente-ui.
  3. Zet de schaal 20 à 25 minuten in de oven.
    Bedruppel net voor het serveren met citroensap en bestrooi met de peterselie.
  4. TIP: Serveer met een frisse sla en patatas bravas. Deze smakelijke gefrituurde aardappelblokjes in tomatensaus gaan perfect samen met de zachte smaak van kabeljauw.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!