Kabeljauwballetjes met tomatensaus

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

MSC Kabeljauw suprême
250g - 19,16 €/kg
4.79
Kruidenbussel peterselie
40g - 0,99 €/St.
0.99
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
Tijgerbrood wit
800g - 1,81 €/kg
1.45
MILBONA Halfvolle melk
1l - 0,79 €/l
0.79
BELBAKE Paneermeel
400g - 0,73 €/kg
0.29
FRESHONA Gepelde tomaten
425ml - 1,46 €/kg
0.35

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Groentenbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
3.29
BIO basilicum
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 250 gram kabeljauwfilet
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 sneetjes brood
  • 100 ml melk
  • 100 gram paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 425 ml gepelde tomaten
  • 12 basilicumblaadjes, gehakt
  • peper en zout
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Leg de kabeljauwfilets in een diepe pan. Doe er enkele takjes peterselie bij, de helft van de gepelde lookteentjes en het bouillonblokje. Kruid met flink wat peper. Giet er zoveel kokend water bij tot de vis net onder staat. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  2. Haal de vis met een schuimspaan uit het water en doe in een kom. Hak de resterende peterselie fijn en doe bij de vis. Voeg ook de cayennepeper, de helft van de ui, de helft van het paneermeel en het ei toe. Haal de sneetjes brood door de melk en knijp uit. Doe ook bij de vis en meng nu alles met je handen goed door elkaar tot je een compacte massa krijgt. Voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe. Kruid met peper en zout.
  3. Vorm balletjes van het mengsel en haal door het paneermeel.
  4. Verwarm de olie en bak de balletjes goudbruin. Schep uit de pan.
  5. Bak in dezelfde pan de resterende geperste lookteentjes en de ui glazig. Voeg het blik tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de basilicum toe. Serveer de balletjes met de tomatensaus.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!