Kip in een romige champignonsaus

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Kippenborstfilet
600g - 9,70 €/kg
5.82
Champignons middel
500g - 2,78 €/kg
1.39
MILBONA Verse roomkaas natuur
200g - 4,95 €/kg
0.99
MILBONA Kookroom 35%
250ml - 3,56 €/l
0.89

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Kippenbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
3.19
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 400 gram kipfilets
  • 250 gram witte champignons
  • 3 teentjes verse knoflook
  • 125 ml verse room (35%)
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gram roomkaas
  • 1 el tarwebloem
  • 2 el peterselie
  • zout
  • peper
  • olijfolie
30 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan.
  2. Bak nu in dezelfde pan de champignons met de look beetgaar. Schep uit de pan.
  3. Giet het water, het bouillonblokje en de room in de pan. Doe er de roomkaas bij en kruid met peper en zout. Breng al roerend aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
  4. Doe er de champignons en de kip terug bij en garneer met de peterselie.

    Smakelijk!