Gratin met kippenchipolata

Smullen met de hele familie van deze gratin met kippenchipolata

Noodzakelijke ingrediënten

LOVILIO Mozzarella geraspt
200g - 5,45 €/kg
1.09
Kippenchipolata
500g - 7,98 €/kg
3.99
COMBINO Macaroni
500g - 0,70 €/kg
0.35
Prei
1kg - 2,49 €/kg
2.49
FRESHONA Tomatenpuree
4x140g - 2,48 €/kg
1.39
0.41

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Sjalotten
500g - 2,30 €/kg
1.15
KANIA Kippenbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
1.29
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
3.19


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 800 gram kippenchipolata
  • 400 gram macaroni
  • 1 preistengel, in ringen
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd in kleine stukjes
  • 100 gram geraspte mozarella
  • olijfolie extra vierge
  • 20 gram boter
  • 2 dl water
  • Kippenbouillonblokje (1/2e voor 4 personen)
  • 1 el peterselie, gehakt
  • peper & zout
30 min.

Macaroni kennen we allemaal, maar ooit al eens deze variant met kippenchipolata's en mozzarella gegeten? Voeg er verse groenten aan toe en je eet macaroni nooit nog hetzelfde.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kippenchipolata's goudbruin en gaar. Snij in stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de prei en tomatenpuree toe en laat even mee stoven. Giet er het water en het kippenbouillonblokje bij en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes en peterselie toe en kruid met peper en zout. Roer er vervolgens de kippenchipolata onder.
  4. Kook de macaroni gaar in licht gezouten water. Giet af en meng onder de saus. Schep alles in een ovenschotel en strooi er de mozzarella over. Zet 10 minuten in de oven. Garneer met peterselie.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!