Krokante auberginekoekjes

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Aubergine
Per stuk (ca. 300g) - 1,75 €/kg
0.52
0.55
1.69
BIO basilicum
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
1.49
LOVILIO Ricotta
250g - 3,56 €/kg
0.89

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
BELBAKE Paneermeel
400g - 0,73 €/kg
0.29
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • basilicum
  • 150 gram ricotta
  • 80 gram geraspte emmentaler
  • 40 gram Parmigiano Reggiano
  • 200 ml tomatensaus met basilicum
  • 2 eieren
  • 80 gram tarwebloem
  • 80 gram paneermeel
  • 300 ml frituurolie
  • peper
  • zout
25

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Snij de aubergine in plakjes, bestrooi beide kanten met zout en laat ze op keukenpapier 15 minuten liggen. Dep droog.
  2. Snij de basilicum fijn. Meng er de ricotta, de kaas, de Parmezaanse kaas en de helft van de eieren onder. Meng goed.
  3. Beleg de helft van de aubergineschijfjes met het mengsel en leg er een auberingeschijfje bovenop. Zet 1 uur in de vriezer.
  4. Doe de bloem, paneermeel en de resterende ei (losgeklopt) in 3 aparte kommetjes. Haal de aubergineschijfjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.
  5. Verwarm de olie en bak de schijfjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenrol, bestrooi met nog wat zout en serveer met een tomatensausje.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!