Kwartel op Indische wijze

Wild

Helaas, één of meerdere ingrediënten voor dit recept zijn momenteel niet op voorraad.


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 400 gram basmatirijst
  • 100 gram boter

Voor de Indische saus

  • 1 sjalot groot formaat
  • 1 mango
  • 2 preistengels
  • 200 cl gevogeltefond
  • 300 cl kookroom
  • 1 el currypoeder
  • korianderblaadjes + extra voor de afwerking
  • peper en zout
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verhit boter in een pan en bak er de kwartels in aan. Haal uit de pan en gaar 10 minuten verder in de voorverwarmde oven. Laat dan even rusten onder aluminiumfolie en snijd de bouten en borstfilets los van het karkas.
  3. Snipper de sjalotten en snijd de gewassen prei in gelijke ringen en de mango in balkjes.
  4. Stoof de sjalot en prei aan in het bakvocht van de kwartels. Bestrooi met het currypoeder en laat kort doorbakken. Blus met de fond en room en laat even inkoken. Werk af met de mangobalkjes en wat fijngehakte koriander, breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de rijst met de Indische saus. Werk af met de stukken kwartel en wat korianderblaadjes.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!