Lasagne met courgette en tonijn

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

COMBINO Lasagnebladen
500g - 3,98 €/kg
1.99
Courgette
Per stuk (ca. 300g) - 1,59 €/kg
0.49
NIXE Tonijn natuur
3x80g - 11,85 €/kg
1.99
FRESHONA BIO passata
500g - 1,10 €/kg
0.55
1.69

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
3.19


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 150 gram Parmigiano geraspt
  • 50 gram boter
  • 2 courgette(s)
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 gram lasagnebladen
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 50 gram tarwebloem
  • 350 gram tomatensaus
  • 320 gram tonijn
45 min.

Zin in lasagne met dat tikkeltje meer? Dit recept zal je niet teleur stellen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in plakjes van 5 mm en bak ze 4 minuten in de olijfolie.
  3. Laat de boter smelten in een sauspannetje, voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg dan de melk toe en breng al roerend aan de kook tot je bechamelsaus dikt. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de tonijn en de tomatensaus en laat ook deze opwarmen.
  5. Nu kan je beginnen aan de opbouw van de lasagne. Start met een laagje tomatensaus met tonijn. Leg hierop een laagje courgettes en een laagje lasagnebladen. Nu komt het laagje bechamelsaus. Herhaal dit nog 2 keer en werk af met de gemalen parmigiano.
  6. Laat de lasagne 30 minuten garen in de oven.

Let op: Lasagnebladen bieden wij niet vast aan in ons assortiment. Om dit gerecht te maken dien je dit ingrediënt dus in huis te hebben.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!