Lauwe carpaccio van hinde met seizoensfruit

Wild

Helaas, één of meerdere ingrediënten voor dit recept zijn momenteel niet op voorraad.


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 4 hindesteaks
  • 2 appels
  • 150 gram rucola
  • 50 gram boter
  • peper

voor de vinaigrette

  • 50 gram pistachenoten, gehakt
  • 100 gram blauwe bessen, in schijfjes
  • 1 citroen, geperst (naar smaak)
  • 1 dl olijfolie
  • grof zeezout
25 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verwarm boter in een pan en laat kleuren. Bak de hindesteaks aan alle kanten mooi aan. Kruid met peper en zout. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet 6 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten alvorens in fijne plakjes te snijden.
  3. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  4. Snijd de appels in fijne schijfjes.
  5. Stel de borden samen:
    Serveer een basis van appelschijfjes met daarop de plakjes lauwe hinde. Werk af met de rucola en de vinaigrette. Breng op smaak met een draai van de 3 kleuren-pepermix molen.

TIP: Serveer met licht getoaste sneetjes brood.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!