Libanese gehaktballetjes

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Varkens- en rundgehakt
500g - 6,98 €/kg
3.49
1.25
Kruidenbussel munt
40g - 0,99 €/St.
0.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
ALESTO Pijnboompitten
50g - 31,00 €/kg
1.55

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
KANIA Paprikapoeder
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

Voor de labneh

  • 750 gram yoghurt op Griekse wijze
  • 3 gram zout

Voor de gehaktballetjes

  • 1 teentje knoflook
  • 16 peterselie
  • 5 gram munt
  • 50 gram pijnboompitten
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 ei
  • peper
  • zout
25 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet. Plaats het vergiet in een diep bord of een kom.
  2. Meng het zout door de yoghurt en giet het in de kaas- of theedoek. Laat minstens 4 uur in de koelkast uitlekken, of tot je een dikke massa hebt.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Grill de pijnboompitten goudbruin in een droge pan op een middelhoog vuur. Let op dat ze niet verbranden!
  5. Meng het gehakt met de geplette knoflook, de verse kruiden, de specerijen, de pijnboompitten en het losgeklopt ei. Bewaar nog wat pijnboompitten en peterselie voor de afwerking. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak er gehaktballetjes van zo groot als een walnoot en leg in een ovenschotel. Zet de ovenschotel in de hete oven en bak 20 à 25 minuten.
  6. Schep de labneh uit de kaasdoek en presenteer in een mooie schaal. Leg er vervolgens de gehaktballetjes op en werk af met de pijnboompitten en peterselie.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!