Limoen-kaastaartjes met dadel-notenbodem en lime curd

Lente

Noodzakelijke ingrediënten

ALESTO Gedroogde dadels
200g - 5,95 €/kg
1.19
ALESTO Walnoten
200g - 18,95 €/kg
3.79
MILBONA Verse roomkaas natuur
200g - 4,95 €/kg
0.99
MILBONA Zure room
200g - 4,45 €/kg
0.89
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59
Fairtrade limoen los
Per stuk - 0,49 €/St.
0.49
BELBAKE Fijne suiker
1kg - 0,69 €/kg
0.69

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

VITA D'OR BIO kokosolie
500ml - 6,98 €/l
3.49


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 200 gram dadels
  • 200 gram walnoten
  • 300 gram roomkaas
  • 60 gram suiker
  • 120 gram zure room
  • 2 eieren
  • 1 limoen, sap en geraspte schil
  • 2 el zonnebloemolie
  • boter

voor de lime curd

  • 2 limoenen, sap en rasp
  • 125 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
60 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Doe de dadels met de walnoten en de olie in een blender en mix glad. Verdeel het mengsel over 4 kleine beboterde springvormpjes.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Meng de roomkaas met de zure room, de suiker, het limoensap en -rasp. Klop er één voor één de eieren door.
  4. Giet het mengsel in de vormpjes. Zet de taartjes 45 minuten in de oven en laat ze nadien, met de deur op een kier, afkoelen. Haal de taartjes uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze volledig afkoelen in de koelkast.
  5. Rasp voor de lime curd de limoenen en pers het sap uit. Laat de boter met de suiker en citroenrasp au bain-marie smelten. Roer er daarna het citroensap door. Haal de kom van het vuur en laat even afkoelen. Klop de eieren los. Giet een scheutje van het citroenmengsel bij de eieren en klop goed door. Voeg dan alles bij elkaar, roer goed door elkaar en laat au bain-marie in ongeveer 15 minuten en al roerend indikken. Haal van het vuur om af te koelen en laat daarna verder opstijven in de koelkast.
  6. Besmeer de taartjes net voor het serveren met de curd en bestrooi met de hagelslag.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!