Nacho's van zoete aardappel

Lekker veggie

Noodzakelijke ingrediënten

Zoete aardappelen
Per stuk (ca. 400g) - 1,99 €/kg
0.80
1.49
FRESHONA Kidneybonen
425ml - 2,16 €/kg
0.55
FRESHONA Zoete maïs
285g - 2,07 €/kg
0.59
Avocado gerijpt
Per stuk (ca. 200g) - 1,19 €/St.
1.19
Fairtrade limoen los
Per stuk - 0,49 €/St.
0.49
MILBONA Zure room
200g - 4,45 €/kg
0.89

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
Rode uien
1kg - 1,45 €/kg
1.45
3.19


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, in schijfjes
  • 100 gram geraspte emmentaler
  • 200 gram kidneybonen
  • 200 gram zoete maïs
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 limoen, in partjes
  • 150 gram zure room
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el peterselie, gehakt
  • BIO olijfolie
  • peper en zout
35 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de schijfjes zoete aardappel met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Spreid ze in een dunne laag uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven. Bestrooi ze met de kaas en zet opnieuw 2 minuten in de oven.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de look met de ui glazig. Voeg de bonen en maïs toe en laat 2 minuten bakken. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en schep het bonen-maïsmengsel op de nacho's. Leg er de avocadoblokjes bovenop. Bedruppel met wat limoensap, bestrooi met de peterselie en serveer er de zure room en partjes limoen bij.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!