Oliebollen met appel

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Pink Lady appelen (verpakt per 6)
1 kg (ca. 6 stuks) - 2,79 €/kg
2.79
BELBAKE Vanillesuiker
80g - 4,00 €/kg
0.32
BELBAKE Droge gist
70g - 11,67 €/kg
0.49
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35
0.79
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35

    Deze ingrediënten moet je thuis hebben

  • frituurolie


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 appel
  • 200 ml melk
  • 1 vanillesuiker zakje
  • 10 gram gedroogde gist
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • frituurolie
45 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

1. Warm de melk samen met de vanillesuiker op tot lauwwarm. Haal van het vuur en roer er de gist door.
2. Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg de melk toe.
3. Splits de eieren. Voeg de dooiers toe aan het beslag. Meng de appelblokjes er ook onder. Klop het wit op tot schuim en meng voorzichtig onder het beslag.
4. Voeg als laatste het zout toe en meng nog kort even door elkaar. Leg een propere keukenhanddoek over het beslag en laat een halfuurtje op een warme plek staan.
5. Verhit ondertussen de friteuse tot 180°C.
6. Schep, met een ijsschepper, een 4-tal bolletjes in het hete vet en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal uit het vet en laat even uitlekken. Bak zo al het deeg op.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!