Op herfst rijmt er niets-pasta

Lekker elke dag!
30 min.

Noodzakelijke ingrediënten

Butternut pompoen
Butternut pompoen
Per stuk (ca. 1.2kg) - 1,25 €/kg
1.50
ALESTO Walnoten
ALESTO Walnoten
200g - 17,45 €/kg
3.49
Champignons middel
Champignons middel
500g - 2,98 €/kg
1.49
COMBINO Tagliatelle met 6 eieren
1.49
LOVILIO Parmigiano reggiano geraspt
1.69
DULANO Spekreepjes gerookt
DULANO Spekreepjes gerookt
250g - 6,76 €/kg
1.69

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
Verse knoflook
250g - 5,16 €/kg
1.29
BIO peterselie
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO uien
BIO uien
750g - 1,19 €/kg
0.89
ChanteSel Fijn keukenzout
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
KANIA Zwarte peper
KANIA Zwarte peper
35g - 30,94 €/kg
0.99


    Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
    Als dat niet Simpl was!

    Op herfst rijmt er niets-pasta
    Lekker elke dag!

    Ingrediënten

    •  800 gram pompoen 
    •  400 gram gerookte spekblokjes 
    •  500 gram tagliatelle 
    •  1 teentje knoflook 
    •  1 ui 
    •  500 gram champignons 
    •  4 el parmezaanse kaas 
    •  walnoten 
    •  peterselie 
    •  zout 
    •  peper 
    Mail

    Een lekker recept gevonden? Stuur het door!

    Vul onderaan het e-mail adres in met wie je dit Simpl recept wil delen.

    Bereiding

    Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.Halveer de pompoen en haal de pitten eruit. Snij de helften in maantjes en haal de schil eraf.
    2. Snij in blokjes. Hak de walnoten fijn. Snij de champignons in stukjes.Snipper de ui fijn en stoof aan in wat olijfolie. Pers er het teentje knoflook bij. Stoof de pompoenblokjes erbij op een zacht vuurtje. Voeg een klein beetje water toe zodat ze zeker niet aanbranden. Als ze zacht zijn, plet ze met een aardappelstamper. Kruid met peper en zout.
    3. Giet de pasta af maar bewaar het kookwater. Doe het kookwater beetje per beetje bij de pompoenpuree.
    4. Bak de spekjes in een pan zonder vetstof op hoog vuur. Doe er na een minuutje ook de champignons bij. Blijf roeren zodat ze niet aanbakken.
    5. Doe de tagliatelle bij de pompoenpuree en meng goed door elkaar. Meng er ook de spekjesblokjes en champignons door. Werk af met de parmezaanse kaas, de walnoten en de verse peterselie.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!