Ovenschotel met gehakt en zoete aardappel

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Zoete aardappelen
Per stuk (ca. 400g) - 2,29 €/kg
0.92
Rund- en varkensgehakt
500g - 7,38 €/kg
3.69
FRESHONA Tomatenpuree
4x140g - 2,48 €/kg
1.39
Prei
1kg - 1,99 €/kg
1.99
1.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

4.79
BIO uien
750g - 1,32 €/kg
0.99
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1000 gram zoete aardappelen
  • boter
  • 1 ui versnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 500 gram gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 preistengel gekuiste en versneden
  • 100 gram geraspte emmentaler
45 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Kook de zoete aardappel in gezouten water in 20 à 25 minuten gaar.
  2. Verhit een klontje boter in een pan en stoof de ui en knoflook 1 minuut aan op een laag vuur.
  3. Draai het vuur wat hoger en voeg het gehakt toe. Roerbak 5 minuten en voeg de tomatenpuree toe. Roerbak 3 minuten verder en kruid met peper en zout.
  4. Verhit ondertussen een klontje boter in een andere pan en stoof de prei in ongeveer 7 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de oven voor op 220°C.
  6. Giet het water van de zoete aardappel af en stamp, samen met een klontje boter, peper, zout en een snuif nootmuskaat tot een smeuïge puree.
  7. Leg het gehakt op de bodem van een ovenschotel. Bedek met de prei en vervolgens met de zoete aardappelpuree. Werk af met de gemalen kaas en laat 10 à 15 minuten gratineren in de oven.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!