Romige pasta met spinazie en spek

Comfort Food

Noodzakelijke ingrediënten

COMBINO Fusilli
500g - 0,70 €/kg
0.35
Champignons middel
500g - 2,98 €/kg
1.49
Spinazie gewassen
450g - 3,44 €/kg
1.55
DULANO Spekreepjes gerookt
250g - 6,76 €/kg
1.69
MILBONA Kookroom 7%
250ml - 2,60 €/l
0.65
1.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
1.29
Citroenen
500g - 2,58 €/kg
1.29
2.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 20 gram boter
  • 500 gram champignons
  • 0,5 citroen
  • 150 gram geraspte emmentaler
  • 400 gram gezouten spekblokjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 500 gram pasta
  • peper en zout
  • 200 ml room
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui(en)
  • 200 ml witte wijn
25 min.

De dagen met het mooie weer zijn zo goed als over, de dagen worden koud en donker: dan kun je je al eens moedeloos voelen. Lidl snelt je te hulp met een romige comfortpasta, die je na de champignons, spinazie en het spek met zoveel witte wijn kan afwerken als je nodig acht. Want pasta en wijn fixen álles. Smakelijk!

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil en versnipper de ui en plet de teentjes knoflook. Snijd de champignons in kwartjes en was en zwier de spinazie droog.
  3. Smelt de boter in een pan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook toe en roerbak nog een minuut verder alvorens ook de champignons aan de pan toe te voegen. Roerbak gedurende enkele minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens het spek toe aan de pan. Roerbak opnieuw enkele minuten, draai het vuur iets lager en blus met de witte wijn. Laat eventjes uitkoken en voeg dan de room en spinazie toe.
    Kruid met peper en zout en laat enkele minuten pruttelen. Rasp er de zeste van ½ citroen overheen. Meng goed dooreen.
  4. Meng de saus onder de pasta en dien op met geraspte kaas.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!