Provençaalse mosselen met pasta

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

1.49
6.79
Snacktomaten in emmer
500g - 5,18 €/kg
2.59

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO basilicum
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
3.19
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 350 gram tagliatelle
  • 3 kg mosselen, schoongemaakt
  • 250 gram snacktomaten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipped
  • 4 takjes basilicum
  • 4 takjes tijm
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 2 el bieslook, gehakt
  • BIO olijfolie
  • peper en zout
30 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en bak de ui glazig. Voeg de look, de snacktomaten en de tijm toe. Kruid met wat peper en zout en roer alles goed door elkaar.
  2. Doe er de mosselen bij en draai het vuur hoog. Leg het deksel op de pot en laat een 10-tal minuten koken tot alle mosselen opengaan. Schud de pot af en toe stevig op.
  3. Giet de pasta af en schep in een schaal. Schep er de mosselen, groenten en wat kookvocht op en bestrooi met de peterselie en bieslook. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!