Quiche met peer en gorgonzola

Herfst

Noodzakelijke ingrediënten

Conference peren
1kg - 1,49 €/kg
1.49
CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
Champignons middel
500g - 2,78 €/kg
1.39
LOVILIO Ricotta
250g - 3,56 €/kg
0.89
0.99
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
LOVILIO Gorgonzola pikant
200g - 9,95 €/kg
1.99
ALESTO Walnoten
200g - 18,95 €/kg
3.79
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

DULANO Spekreepjes gerookt
250g - 6,76 €/kg
1.69
3.29
Sjalotten
500g - 1,98 €/kg
0.99
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 Conference peren geschild, in partjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • olijfolie extra vierge
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 200 gram gemengde champignons in stukjes
  • 200 gram ricotta
  • 100 ml magere yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 gram gorgonzola
  • walnoten gehakt
  • 8 el tijmblaadjes
  • peper en zout
  • (spekreepjes)
50 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  2. Bekleed een ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Prik er een paar gaatjes in met een vork, bedek het met bakpapier en vul het met gedroogde bonen, dit heet blind bakken. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  3. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Verdeel de partjes peer over de taartbodem en schep er het sjalot-champignonmengsel op.
  4. Verkruimel er de gorgonzola en een handvol walnoten over. Klop de ricotta los met de eieren en de yoghurt en kruid met peper en zout. Giet het ricottamengsel over de taart. Strooi er wat verse tijm over en zet 25 minuten in de oven. Lekker met een groene sla.

TIP: Voeg er kleine stukjes spek aan toe!

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!