Quinoaballetjes in groentecurry

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
FRESHONA Erwten extra fijn
280g - 3,55 €/kg
1.49
GOLDEN SUN BIO Quinoa
400g - 8,30 €/kg
2.49
MILBONA Kookroom 20%
250ml - 3,16 €/l
0.79
Spinazie gewassen
450g - 3,76 €/kg
1.69
Sjalotten
500g - 2,18 €/kg
1.09
LOVILIO Mozzarella
125g - 3,60 €/kg
0.45
Bloemkool
Per stuk (ca. 500g) - 1,89 €/St.
1.89

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
KANIA Groentenbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
3.19


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 200 gram bioquinoa
  • 150 gram erwten
  • 125 gram mozzarella
  • 1 ei
  • 1 el peterselie
  • 4 el tarwebloem
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de curry

  • 2 el currypoeder
  • 2 sjalotten
  • 1 dl kookroom
  • 3,5 dl groentebouillon
  • 0,5 bloemkool
  • 200 gram bladspinazie
  • 2 el peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • peper
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de bloemkool, de spinazie en het currypoerder toe en roer alles goed om. Schenk er de bouillon en de room bij, kruid met peper en zout. Laat de saus 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in.
  3. Giet de quinoa af en laat wat afkoelen. Blancheer de erwtjes in licht gezouten water. Doe ze, samen met de helft van de quinoa, de bloem, het ei, de peterselie, de mozzarella en peper en zout in een keukenrobot en mix tot een pasta.
  4. Doe de pasta in een kom en meng er de rest van de quinoa onder. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
  5. Leg de balletjes in de currysaus en laat nog 5 minuten pruttelen. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!