Proef de Provence met ratatouille

One Pot Wonder

Noodzakelijke ingrediënten

Aubergine
Per stuk (ca. 300g) - 2,19 €/kg
0.66
Courgette
Per stuk (ca. 300g) - 1,89 €/kg
0.59
Paprika rood los
Per stuk (ca. 200g) - 2,15 €/kg
0.43
BIO trostomaten
500g (ca. 5 tomaten) - 4,98 €/kg
2.49
BIO basilicum
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BIO uien
750g - 1,32 €/kg
0.99
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
3.29
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 aubergine in blokjes
  • 3 uien in blokjes
  • 2 courgettes in blokjes
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 1 kg trostomaten
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 4 el olijfolie
  • gedroogde basilicum
  • 5 takjes verse tijm
  • snuifje cayennepeper
  • zout
35 min.

Vooral in het zuiden van Frankrijk, ook wel gekend als de Provence, is ratatouille een veelgemaakt gerecht. Je kan de Fransen geen ongelijk geven, want met al de groenten is ratatouille lekker én gezond. Serveer met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verhit in een ruime kookpot de olijfolie en bak de aubergines en courgettes goudbruin.
    Schep ze uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg de paprika en knoflook toe en bak even mee.
    Doe er de tomaten bij en breng aan de kook.
  3. Laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Schep er dan de aubergines, courgettes en tijm door en breng op smaak met cayennepeper, basilicum, peper en zout.

Tip: Lekker met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!