Rode bietenburger met avocado en feta

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Rode bieten
500g - 1,98 €/kg
0.99
0.69
Avocado gerijpt
Per stuk (ca. 200g) - 1,25 €/St.
1.25
0.99
SALADINETTES Veldsla
75g - 10,00 €/kg
0.75
BIO basilicum
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
ERIDANOUS Griekse feta
200g - 7,45 €/kg
1.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
3.19
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35

    Deze ingrediënten moet je thuis hebben

  • 100 gram linzen


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 200 gram rode bieten
  • 400 gram linzen
  • 200 gram havermoutvlokken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • basilicumblaadjes
  • 4 pistolet
  • 1 avocado
  • 200 gram feta
  • 75 gram veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 tl cayennepeper
  • zout
35 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Snij de rode bieten klein. Doe de bieten samen met de ui, de look, de linzen, het basilicum, de eieren en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Roer er de havermoutvlokken door, kruid met de cayennepeper en het zout en laat 30 minuten rusten.
  2. Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel. Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
  3. Snijd de broodjes open. Beleg ze met wat veldsla, de bietenburger, plakjes avocado, plakjes feta en opnieuw wat veldsla. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Serveer meteen.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!