Rosé wijn Pinot Grigio

 • Rosé wijn Pinot Grigio
  Rosé wijn Pinot Grigio

Rosé wijn Pinot Grigio

4.29
5,72 €/l
75cl
0 in je winkelmandje
 • Beschrijving

  Droge rosé wijn uit Italië. Pinot Grigio Delle Venezie 2018.
  Een fruitig boeket en sappige smaak karakteriseren deze droge rosé. In de neus herkennen we vooral frambozen. In het verhemelte overtuigt hij door zijn fijne aroma's van frambozen, groene appel en citrus, evenals met zijn bijzondere frisheid.

  Over het wijngebied
  Veneto, Noord-Italie, een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. Het is een oud wijngebied; al in de Romeinse tijd werden hier volop druiven geteeld voor de wijnbouw. Veneto is met een gemiddelde jaarlijkse productie van 7 miljoen hectoliter wijn de grootste wijnleverancier van Italië en biedt bovendien ook de meest diverse wijnen aan van het land.

  Over de druifsoort
  pinot grigio: Dit is een internationale witte druifsoort, oorspronkelijk uit Frankrijk, die ook in Italië hoge toppen scheert. De kleur varieert van grijsblauw tot roodbruin. De pinot gris druif staat bekend om zijn smaakvolle aroma’s, de pinot grigio is meestal iets lichter en minder zoet van smaak.
  De Italiaanse pinot grigio druiven worden doorgaans vroeger geoogst dan de Franse varianten in bijvoorbeeld de Elzas-streek. Vandaar dat de Italiaanse wijnen die eruit voort vloeien bekend staan als minder complex, lichter en droger.

 • Gebruiksaanwijzing
  Serveertemperatuur: De aanbevolen drinktemperatuur is 10-12 °C.

  Aanbeveling: Dankzij zijn veelzijdigheid is deze rosé geschikt als aperitief, maar ook als ideale begeleiding voor veel lichte gerechten en pluimvee.
 • Ingrediënten

  Bevat sulfieten

 • Details

  Artikelcode

  0045021

  EAN

  20266875

  Herkomst

  Italië

  Netto inhoud

  750ml

 • Disclaimer
  Lidl levert alle inspanning die van haar kunnen verwacht worden om volledige en correcte informatie betreffende de aangeboden producten te verschaffen doch is zij voor de informatie afhankelijk van de door haar leveranciers aangebrachte informatie. Lidl kan daarom de nauwkeurigheid, volledigheid of correctheid niet garanderen. De gegevens op deze website kunnen de gegevens op etiketten van de producten niet vervangen. De informatie op de etiketten heeft altijd voorrang op de informatie op de website. Alvorens tot consumptie over te gaan moet de consument de gegevens op de etiketten (waaronder de allergenen) controleren.