Spaghetti bolognese met crunchy topping

Een hippe klassieker

Noodzakelijke ingrediënten

FRESHONA Tomatenblokjes
425ml - 1,58 €/kg
0.41
1.49
Champignons middel
500g - 2,78 €/kg
1.39
Courgette
Per stuk (ca. 300g) - 1,95 €/kg
0.60
Rund- en varkensgehakt
500g - 7,38 €/kg
3.69
FRESHONA Tomatenpuree
4x140g - 2,48 €/kg
1.39
0.55
1.49
COMBINO Spaghetti
500g - 0,78 €/kg
0.39

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Tijgerbrood wit
800g - 1,81 €/kg
1.45
BIO uien
750g - 1,19 €/kg
0.89
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
Kruidenbussel peterselie
40g - 0,99 €/St.
0.99
3.29
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
KANIA Paprikapoeder
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Cayennepeper
50g - 14,44 €/kg
0.65
KANIA Spaghettikruiden
80g - 12,38 €/kg
0.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 el gedroogde oregano
  • 150 gram geraspte kaas naar keuze
  • olijfolie, suiker, (cayenne) peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1 el rode paprika
  • 500 gram spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 700 gram tomatenpassata
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 800 gram varkens-/rundgehakt
  • 2 wortellen

Voor de crunchy topping

  • 2 sneetje(s) brood (van een dag of twee oud)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • olijfolie, peper, zout
  • 10 gram platte peterselie
40 min.

Wie kan er nu niet genieten van een met liefde gemaakte spaghetti bolognese? De pot dient even op het vuur te staan, maar het is wachten zeker waard! Extra tijdsinformatie: 1u. pruttelen

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Schil en snipper de ui en plet het teentje knoflook. Schil en snijd de wortels in kleine stukjes. Snijd ook de courgette en paprika in even grote stukjes. Snijd de champignons in kwartjes.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een pot op een middelhoog vuur. Stoof de ui 2 minuten aan en bak het gehakt erbij.
  3. Doe wat olijfolie in een stoofpot en roerbak er de wortelblokjes toe 2 minuten in. Voeg nu de paprika, courgette, champignons en knoflook toe en bak 5 minuten verder.
  4. Voeg het gehakt toe aan de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met wat suiker, een snuf cayennepeper, de gedroogde oregano en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout en laat 1 uur pruttelen.
  5. Snijd de korsten van het brood en snijd fijn of verkruimel in een keukenrobot. Plet de knoflook. Hak de platte peterselie fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak het broodkruim en de knoflook 2 à 3 minuten. Voeg de peterselie toe en roerbak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
  6. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking al dente. Serveer de spaghetti met de saus, de crunchy topping en de gemalen kaas.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!