Spinazieflapjes met feta

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Spinazie gewassen
450g - 3,98 €/kg
1.79
CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
1.49
ERIDANOUS Griekse feta
200g - 7,45 €/kg
1.49
ALESTO Pijnboompitten
50g - 31,00 €/kg
1.55
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
SALADINETTES Gemengde sla
200g - 2,95 €/kg
0.59

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
Sjalotten
500g - 2,18 €/kg
1.09


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 400 gram bladspinazie
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte emmentaler
  • 150 gram feta
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 ei, losgeklopt
  • gemengde sla
  • peper en zout
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit de sjalot en look glazig. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Roer er de geraspte kaas door en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Rooster de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Rol het bladerdeeg uit en snij met een rond voorwerp (bv. een koffiebordje) cirkels uit het deeg.
  4. Schep op ieder plakje wat spinazie en brokkel er wat feta over. Bestrooi met de pijnboompitten. Vouw de cirkels dicht en druk de randjes met een vork goed aan. Besmeer de flapjes met het losgeklopt eitje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
  5. Serveer met een slaatje.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!