Stamppot met gepocheerd eitje

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

1.99
Spinazie gewassen
450g - 3,76 €/kg
1.69
OCEAN SEA MSC Grijze garnalen
200g - 19,95 €/kg
3.99
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
MILBONA Zure room
200g - 4,45 €/kg
0.89

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59
KANIA Gemalen witte peper
50g - 13,00 €/kg
0.65
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35

    Deze ingrediënten moet je thuis hebben

  • nootmuskaat


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 450 bladspinazie
  • 4 eieren
  • 2 el zure room
  • 200 gram grijze garnalen
  • boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • azijn
30

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten in gezouten water. Voeg tijdens de laatste minuut de spinazie toe aan de kookpot.
  2. Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 minuten koken.
  3. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Giet het kookvocht van de aardappelen af en stamp samen met de zure room en een klontje boter tot een grove stamppot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Verdeel de stamppot over borden. Serveer telkens met een gepocheerd eitje en werk af met grijze garnalen.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!