Tomaat garnaal met verse frietjes

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

SALADINETTES Verse frieten
1kg - 1,29 €/kg
1.29
BIO citroenen
500g - 3,98 €/kg
1.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Vleestomaten
1kg - 1,15 €/kg
1.15
OCEAN SEA MSC Grijze garnalen
200g - 19,95 €/kg
3.99
SALADINETTES Gemengde sla
200g - 2,95 €/kg
0.59

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

2.99
Rode uien
1kg - 1,45 €/kg
1.45
KANIA Mayonaise
500ml - 2,38 €/l
1.19
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 600 gram grijze garnalen
  • 2 el citroensap
  • 2 el peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 1000 gram verse frieten
  • 80 gram gemengde sla
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 rode ui
45

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Bak de vrse fireten een eerste keer 5 minuten in de friteuse op 160°C. Laat de frieten afkoelen.
  2. Spoel de tomaten en dep ze droog. Snijd een hoedje van elke tomaat en lepel er de zaadjes en de harde nerf uit. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout.
  3. Meng het citroensap en de peterselie onder de mayonaise. Voeg de garnalen toe en schep goed om. Vul de tomaten met het garnalenmengsel en zet er het hoedje terug op. Hussel de rode ui onder de sla. Druppel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.
  4. Bak de frieten op 190°C goudbruin. Verdeel de sla over de borden, leg er telkens 2 gevulde tomaten bij en serveer met de frietjes.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!