Veggieburger met bloemkoolbroodje

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Bloemkool
Per stuk (ca. 500g) - 1,89 €/St.
1.89
1.49
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
BELBAKE Bakpoeder
150g - 4,60 €/kg
0.69
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
Aubergine
Per stuk (ca. 300g) - 1,69 €/kg
0.51
BELBAKE Paneermeel
400g - 0,73 €/kg
0.29
BIO trostomaten
500g (ca. 5 tomaten) - 3,98 €/kg
1.99
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
SALADINETTES Rucola
75g - 10,53 €/kg
0.79

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
3.19
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
KANIA Dijon mosterd
440g - 1,20 €/kg
0.53
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
KANIA Mayonaise
500ml - 2,38 €/l
1.19
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 0,5 bloemkolen
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte emmentaler
  • 4 el tarwebloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout
  • peper

Voor de burger

  • 2 aubergine in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook
  • 4 el paneermeel
  • 2 bio trostomaten in plakjes
  • 75 gram rucola
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 el bieslook gehakt
  • olijfolie
  • peper
  • zout
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Snij de bloemkool in roosjes, doe ze in een blender en maal ze fijn. Schep de verkruimelde bloemkool in een kom. Voeg de eieren, kaas, bloem, bakpoeder en tijm toe, kruid met peper en zout en meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het bloemkoolmengsel over muffinvormpjes en druk goed aan. Zet 25 minuten in de oven.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de look glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en bak tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen, doe alles in een blender, samen met het paneermeel en mix fijn. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Schep kleine hoopjes van het auberginemengsel in de pan en bak er burgertjes van.
  5. Meng de bieslook en mosterd door de mayonaise.
  6. Beleg de helft van de bloemkoolbroodjes met wat rucola, leg er een aubergineburger op, een plakje tomaat en eindig met een lepeltje mayonaise. Sluit de burgers met de overige bloemkoolbroodjes.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!