Witloofrolletjes met zalm

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Witloof
500g - 1,58 €/kg
0.79
3.59
4.29
KANIA Sausbinder licht
250g - 2,36 €/kg
0.59
MILBONA Kookroom 20%
250ml - 3,16 €/l
0.79
MILBONA Verse roomkaas natuur
200g - 4,95 €/kg
0.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
1.49

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,47 €/kg
0.35
KANIA Groentenbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
KANIA Gemalen witte peper
50g - 13,00 €/kg
0.65


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 8 witloofstronken
  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 1 groentebouillonblok
  • 0,5 liter water
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2,5 dl kookroom
  • 1 el sausbinder
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 el peterselie gehakt
  • peper
  • zout
40 min.

Bereiding

  1. Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bittere kern van het witloof weg.
  3. Kook de stronkjes samen met de bouillon beetgaar. Laat uitlekken.
  4. Los de sausbinder op in enkele eetlepels van het kookvocht. Warm de wijn met de room op. Roer er de roomkaas en het maïszetmeelmengsel onder en laat even indikken. Kruid met peper en zout.
  5. Rol elk witloofrolletje in een plakje zalm en schik in een ovenschaal. Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven. Bestrooi met de peterselie en serveer.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!