Zalm in bladerdeeg

Eindejaarsfeesten

Noodzakelijke ingrediënten

Zalmfilet ASC
200g - 24,95 €/kg
4.99
CHEF SELECT Bladerdeeg
230g - 3,00 €/kg
0.69
Spinazie gewassen
450g - 4,42 €/kg
1.99
0.99
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
SALADINETTES Gemengde sla
200g - 2,95 €/kg
0.59
MILBONA Natuuryoghurt
500g - 0,98 €/kg
0.49
KANIA Mayonaise
500ml - 2,58 €/l
1.29

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
BIO uien
750g - 1,32 €/kg
0.99
KANIA Paprikapoeder
50g - 14,44 €/kg
0.65
3.29
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
4.29
3.99


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 zalmfilets, gehalveerd
  • 1 vel bladerdeeg
  • 400 gram bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el verse roomkaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • gemengde sla
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dillesaus

  • 100 gram yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • dille, gehakt
  • witte wijn
45 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Voeg in porties de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Meng er de roomkaas onder.
  3. Rol het deeg uit en snij er 4 plakjes uit.
  4. Strooi het paprikapoeder over het deeg en leg op elk vierkantje een zalmfilet. Kruid de zalm met peper en zout en verdeel er het spinaziemengsel over.
  5. Verpak de zalm in het deeg en duw de randjes aan met een vork. Bestrijk het deeg met het ei en zet 20 à 25 minuten in de oven.
  6. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dillesaus en breng op smaak met een scheutje witte wijn.
  7. Verdeel de sla over de borden, leg er een stuk zalm op en werk af met een lepeltje saus.

TIP: Je kan de zalmfilets ook eerst in gerookte zalm rollen.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!